Magdolna(negyed) és József(város) élete
- Terítéken a Magdolna negyed és Józsefváros -
Oldal nyomtatásaKedvencekhez

Ide azokat a témákat tervezem, amikről több vélemény, nézőpont áll rendelkezésre. Összelapátolom őket, aztán lehet olvasgatni.


2008. 08. 10. "A társadalmi tőke növelésének lehetőségei fejlesztéspolitikai eszközökkel" című tanulmány, melyben külföldi példák mellett a Magdolna negyedről is szó esik. (TÁRKI, 2005.)
 
2008. 05. 28. "A szociális városrehabilitáció: Koncepció, eszközrendszer és modellkísérletek előkészítése" című, a Városkutatás Kft. munkatársai által 2004-ben készített tanulmány word formátumban.

2008. 05. 18. Újabb (egyébként régebbi, 2003-as) anyagra leltem. Szerzője Futó Péter, címe A szociális városrehabilitáció lehetőségeiKözépső-Józsefváros és Külső-Erzsébetváros szlömösödő negyedeiben. Itt elolvasható PDF-formátumban, a szükséges program pedig innen ingyen letölthető. (Forrás: terport.hu)

2008. 05. 16. Várnai Gábor Keleti Kapu programja (Csikágó és Harlem, azaz a Keleti Pu. környéke és Józsefváros) a neten. Nem a legfrissebb, de még nem is romlott.

Terjedelmes anyag, érdekes, de - bár Harlem "jól jön ki" belőle () - számomra gyakran elég sarkos megállapításokra jut. Ha elolvasod, polemizálhatunk róla.