Magdolna(negyed) és József(város) élete
- Terítéken a Magdolna negyed és Józsefváros -
Oldal nyomtatásaKedvencekhez


 Ide teszem fel a rehabilitációról elkészült anyagok, felmérések, cikkek elérhetőségét, és beszélgetéseket a környékbeliekkel, érdekeltekkel. Az almenükben pedig minden, ami oda tartozik (azaz ezek a témák elsősorban itt olvashatók).

2009. 03. 23. Józsefvárosi Képviselő-testületi ülés volt 18-án, ahol néhány napirendi pont a Magdolna negyedet is érintette. Itt megnézhető, az említett beszámolót elkérem, hogy feltehessem a honlapra.
 
2009. 03. 15. Megjelent a Zöld Fiatalok által szerkesztett Magdi újság debütáló száma, ami innen le is tölthető, de csak széles sávon netezőknek ajánlott, mert majdnem 5 megás. A tervek szerint a negyed valamennyi postaládájába kerül belőle.
 
2008. 12. 14. Újabb Index-videó, most a szomszédsági rendőrprogramról. Érdekes, de sajnos a végén betévednek a Dankó utcai szállóra (hogy kerül rendőr a szállóra?), ami azért furcsa.

2008. 11. 08. Egy cikk a mai Népszabadságból egy "félig megtartott" fórumról, melynek címe "A biztonsági kérdés a cigányság tükrében" értelmezhetetlen szósorozat volt.
 
2008. 10. 19. Régi, de aktualitásukat nem vesztett írások az Építészfórumról: Mátyás király szerepzavarban (májusi), és Magdolnába bújt Mátyás (tavaly nyári).
 
2008. 10. 13. Az október 6-i Kék Fény műsorában a 22. perctől tízperces riport volt a Magdolna negyedről, jobbra meg lehet nézni (forrás: mtv.hu). Találtak prostituáltat, drogdealert, régi csibészt, és megtudtam, hogy itt mindenki fél, sötétedés után alig mernek kimenni az emberek az utcára. Ez a műsor a bulvár-közszolgálatiság egyik (több információnál egyértelmű csúsztatásokkal operáló) nagy tévedése  volt. (Köszönöm a szomszédomnak, hogy felháborodottan felhívta a figyelmemet.)
 
2008. 09. 28.  Tegnapi cikk a Hírszerzőben a szomszédsági rendőrprogramról. Fotókkal:-)
 
2008. 06. 06. Pikkoló Apartman (Tavaly februári riport az Élet és Irodalomból).  
   
2008. 05. 18. Pályázat közösségi művészeti projekt megvalósítására a Józsefvárosban. A lakók bevonását is célzó projektek helyszíne lehet az Orczy tér, a Teleki  tér, a Kálvária tér, és a Mátyás tér. A megvalósítás június és szeptember között lesz, a beadási határidő május 30.

Előzik/elűzik a bűnt. "Egy élhetőbb és biztonságosabb Magdolna negyedért" című megvalósult pályázati program (és havi beszámolói).

Szkeptikus cikk a Magyar Nemzetből a rehabilitálhatatlan Józsefvárosról. (Elég nagy horrort mutat be a kissé egyoldalúra sikeredett szocioriportnak álcázott írás.)

2008. 05. 16. Az ígértnél hamarabb olvasgathatsz! A mai menü:

Józsefváros Integrált Városfejlesztési Stratégiája (Magdolnáról főként a 3. kötetben van szó).

Magdolna Negyed Program (a RÉV8 Zrt. anyaga).

A fentiek összefoglalója térképpel, fényképekkel az Építészfórumon.

Februári anyag az Amaro Dromból.

Tavaly ősszel a hvg online kiadásán megjelent írás.

2007 nyári cikk a Hírszerzőn.